Fonzie - maailman paras parson

Fonzie on mahtityyppi! Sitä ei voi muuten kuvailla.

Aikamiehen ikään (8-v.) päässyt terrieri on elämäni koira. Se on sosiaalinen ja tulee kaikkien kanssa toimeen. Koirakaverien määrää on vuosien mittaan mahdoton laskea, mutta muuttojen myötä tuttuja on tullut monesta kaupungista ja muutamasta maasta. Olen myös itse saanut mitä parhaimpia ystäviä Fonzien ansiosta.

Fonzie harrastaa agilitya, jossa kisaamme medi3-luokassa. Loistokoira tarvisi vain nopeamman ohjaajan. 

Nuorempana kokeilimme myös tokoa ja jälkeä. Fonzie rakastaa tekemistä, joten lajilla ei ole väliä, mutta ohjaajan mielestä toko oli tylsää. Silloin tällöin teemme jotain liikkeitä mielenvirkistykseksi. Naksutin on parasta mitä herkkujen lisäksi voi ottaa kaapista esille. Fonzie osaa temppuja kelpo sirkuskoiran verran. Sukulaisia on viihdytetty mm. rahan etsinnällä, kierimisillä ja laulamalla.

Vinkulelut ovat Fonzien mielestä joko todella rakastettavia tai vihan kohteita. Meillä on muutama agilitystarttikin mennyt vinkujen takia pieleen. Mm. Nastolan SM-kisoissa sunnuntain yksilöstartti, jossa tarvikemyyjien teltat olivat kehän laidalla. Videoltakin näkee, että koira tekee puhtaan radan ja kulkee minun karjuntaani kohti, mutta hölkkää hitaasti pää kääntyneenä lelukauppiaiden suuntaan. Ei silti karannut radalta. Yliaikaa tuli 1 sekunti ja finaalipaikka jäi. Se taitaa silti olla tähän astisista suurin saavutuksemme. :)

Fonzie ensimmäisenä kesänään. Jahtaamassa siskoni shelttiä.

F Seinäjoen agikisoissa vappuna 2011. Kuva: Kati Kuuttila