sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Idiootti kouluttaa & Oulun kisat

Voi että tunnen häpeää, kuinka tyhmä olin viikolla! Zerolla on vielä muutama ohjuri kepeillä ja tein ensimmäiset toistot useammalla ohjurilla, jonka jälkeen toinen koira meni ilman ohjureita. Lopuksi ajattelin ottaa Zeron kanssa vielä rohkeasti vain kahdella ohjurilla ja koira pysähtyi keskelle keppejä. Se ei ole koskaan tehnyt vastaavaa vaan huonot keppitoistot ovat olleet vain todella hitaita. Kokeilin uudestaan useamman kerran ennenkuin tajusin että toinen ohjureista oli väärässä välissä. Se oli ihan keppien yläreunassa koiran yläpuolella, eli se olisi pystynyt menemään loppuun asti, mutta sen verran se hakee tukea, ettei osannut mennä. :( Voin minua tyhmää! Olisi pitänyt uskoa koiraa, joka ei valehtele.

Eilen kisasin Fonzien kanssa Oulussa. Menimme Ouluun jo perjantaina ja Fonzielle taisi olla rankkaa viettää aikaa lapsiperheessä. Se jännittää aluksi lapsia ennenkuin tottuu niihin. Tuomarina kisoissa oli Kari Jalonen. Radat näyttivät alkuun vaikeilta, mutta tykkäsin niistä silti. Silloin keskityn paremmin ohjaamaan joka kohtaa. Menestystä ei todellakaan tullut, mutta hyviä pätkiä kuitenkin.

Edellisistä Oulun kisoista on vierähtänyt muutama vuosi ja jotenkin sitä osaa verrata sen aikaista osaamista nykyiseen. Ennen kykenimme tekemään nolliakin, mutta hitaita sellaisia. Nyt tuloksilla ei voi kehua, mutta niissä hyvissä pätkissä voi nähdä jo vähän agilityä muistuttavaa menoa. :) Ja esimerkiksi ensimmäisellä radalla jätin koiran pujottelemaan yksin, kun juoksin jo eteenpäin ohjaamaan parin esteen päähän seuraavaa kohtaa. Tuollaista en olisi ennen uskaltanut tehdä vaan olisin mennyt kepitkin koiran rinnalla.

Olen sitä mieltä, että virheet on aina ohjaajan vikoja. Joko sitä tekee radalla virheitä tai sitten ei ole kouluttanut koiraansa oikein. Ensimmäisellä radalla Fonzien viretila oli hurja, kuten arvelinkin. Karkasi lähdöstä, eikä malttanut hypätä kunnolla. 45 cm rimat ovat muutenkin vaikeita, mutta nyt puoli rataa meni kaahottamalla. Loppupuoliska olikin parempaa menoa ja kontakteille osuttiin joka kerta!

Toisella ja kolmannella radalla suuri viretila näkyi keppien haussa. Kiljuen mentiin vääriin väleihin eikä korjaamisestakaan tahtonut tulla mitään. Luulin jo, että keppien haku lujassakin vauhdissa onnistuu, mutta ehkä edellinen este eli rengas hankaloitti hieman. Hyppärillä ainoat virheet olivat keppien syötössä, mutta siinä tulikin kieltoja hylkäyksen verran. Loppurata meni taas nätisti. Videokamera jäi kotiin, eikä tähän postaukseen ole mitään kuvamateriaalia. Harmi, sillä pelkät tekstipalkit näyttävät tylsiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti