torstai 21. helmikuuta 2013

Halkeama tassussa

Zeron hyperkeratoosi on ollut tähän asti harmiton. Polkuanturoissa on vaihtelevasti "sarvia" ja halkeamia, mutta koiraa ne eivät ole vaivanneet. Joskus anturat näyttävät jopa lähes normaaleilta.

Maanantaina menin hallille tarkoituksenani ottaa muutama kontaktitreeni. Zero juoksi muutaman ringin irti, jonka jälkeen se piteli toista etujalkaa ilmassa. Siinä vaiheessa arvasin, että kivituhkapohja oli juuri suolattu. Pesin tassua kotona ja olen yrittänyt rasvata anturoita ahkerasti. Tiistai pidettiin täysin taukoa, keskiviikkona käytiin jo kurvailemassa normaalisti lumihangessa, mutta tuonne kivituhkapohjalle en uskalla Zeron kanssa vielä mennä.

Koko asia harmittaa ja mietityttää kovasti. Miten sairaus näkyy tulevaisuudessa ja kestääkö tassunpohjat agilityä? Entä normaalilenkkeilyä ja tavallista koiranelämää? Toivottavasti sairauteen liittyvät hankaluudet jäisivät minimaalisiksi.

Peräkontin pojat

2 kommenttia:

  1. Hei, tuli mieleen, että kannattaisiko fb:n kautta kysellä kokemuksia hyperistä. Jollain saattaisi olla hyviä vinkkejä tassujen hoitoon.

    VastaaPoista
  2. Mun kommentti oli omituisesti hävinnyt täältä! Oho.
    Olen ollut yhteyksissä muihin ja jopa Ruotsiin aiheen tiimoilta. Ongelmana on vain se, ettei sairauteen ole muita hoitokeinoja kuin tassujen pitäminen pehmeänä rasvaamalla ja öljyjä syöttämällä.

    Koira on onneksi kunnossa, mutta juuri suolatuille pohjille en enää mene. Toivottavasti tämä ei tule jatkossa vaivaamaan tämän enempää. Zero itse on iloinen eikä aro tassunpohjia millään tavalla. :)

    VastaaPoista