sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Neljä tassua lisää talouteemme

Meille muutti tänään Skippy, ranskanluppa. Tiedän, että moni pitää minua hulluna. Ehkä olenkin, mutta olen aina haaveillut kanista ja nyt siihen tarjoutui tilaisuus. Antti Tuisku paljastui tyttökaniksi synnytettyään yllätyspoikueen ystäväni luona ja vaaleanharmaa poika .

Zeron suhteen en ollut hetkeäkään huolissani. Suunnittelin tutustuttamisen tarkkaan ja Zeron osalta se sujui hienosti. Skippy oli jähmettyneenä häkissään siihen asti, että Zero tuli tutustumaan. Sitten se alkoi syömään kun ei enää tarvinnut olla yksin. Zero istuskelee välillä häkin edessä ja heiluttaa kaverille häntää. Rauhallista menoa niiden osalta.

Fonzie taas on odotettavasti eri lajia. Zero tutustui kaniin ensin Fonzie odottaessa kylppärissä. Alkuun Fonzie rääkyi tutulla nuotilla, mutta nyt viiden tunnin jälkeen se on rauhoittunut hieman ja ääni "vain" tasaista vinkumista. (Sori naapurit!) Olen silti luottavainen senkin suhteen, sillä samanlaista käytöstä oli tutun kissanpennun kanssa ja muutaman käyntikerran jälkeen ne jo painivat sovussa. Kani on ehdottomasti eri asia terrierille ja pitää olla varovainen. Aikuisena tämä kani on tosin melkein Fonzien kokoinen ja kääpiökania en olisi uskaltanut edes ottaa.Zeron pujottelut on edistynyt siihen pisteeseen, että mentiin yhdet treenit täysin ilman ohjureita. Jee! Tänään sain palkkausapua kaverilta ja laitoin kaikki ohjurit paikalleen ja loikin käden heiluen häiriötreeniä kepeillä. Hienosti meni, mutta lisää treeniä tarvitaan.

2 kommenttia:

  1. Onnea uudelle lemmikille. Toivottasti saat Fonzien ystävystymään kanin kanssa. Zero tulee todennäköisesti rakastumaan kaniin. Meidän Tessa rakastaa kaneja. Se nuolee aina meidän kanien nassut, (ja muidenkin kanien nassut esim. eläinlääkärissä) kun sille niitä näytän ja loikkaa aina tilaisuuden tullen kanien häkkiin. Valitettavasti kanit eivät ole yhtä innoissaan tuosta juoksuleikistä, jota Tessan tekisi mieli leikkiä, joten useimmiten Tessa joutuu lähtemään häkistä aika nopeasti. Ei se mitään niille tekisi, mutta pelkäänpä, että pienempi leijonaharjaskanimme saisi sydänkohtauksen, kun hieman pelkää Tessaa. Isompi risteytyskanimme sen sijaan uskaltaa haistella Tessaa, jos Tessa on nätisti eikä ala juosta sen perässä. Kanit asuvat nykyään mummolassa ja kesäisin mökkeilevät kanssamme. Silloin Tessan vakipaikka onkin pupuhäkin luona niitä katsomassa. =)

    Pirjo

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Eipä olekaan tullut puheeksi koskaan, että teilläkin on kaneja. :) Zero käy varastamassa Skippyn porkkanoita, mutta luulen että kani ihan tykkää kaveristaan. Zeroa vähän jännittää sitten kun kani tulee ihan naamalle ja perääntyy sitten. Fonzien ääni on laantunut vain vaimeaan ääntelyyn (kuin hengittäisi vain raskaasti), mutta selvästi jännittää vielä.

    VastaaPoista