sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Hyppyseminaarin antia

Olin koko viikonlopun kuunteluoppilaana Vappu Alatalon hyppyseminaarissa. Asiaa tuli paljon ja osa onneksi ennestään tuttuakin. Päivät olivat pitkiä kun yritti keskittyä koko ajan seuraamaan koiria. Nyt tekee mieli päästä treenaamaan samoja harkkoja omien koirien kanssa. Muistiinpanot pitää pitää tallessa, sillä samoja treenejä voi tehdä kovin eri tasoisille koirille.

Fonzie on kurssilla olevien koirien esimerkeistä päätellen kovin etupainoinen. Tiedän, että sen hyppytekniikka ei ole paras mahdollinen ja ongelmat tulevat esiin erityisesti kisaradoilla, joilla rimat on 45 cm korkeudessa. Fonzie on säkäkorkeudeltaan vain 36 cm, joten nelivitosiin se joutuu ponnistamaan ihan eri tavalla. Aion tehdä hyppytekniikan perusharjoituksia ja kuvata niitä sitten videolle, sillä itse ohjatessa koirasta ei ehdi huomaamaan kaikkea.

Zerolle voi kuulemma tehdä samoja perusharjoituksia, mutta rimojen sijasta siivekkeiden väliin laitetaan speed bumpit. Avustaja voi pitää pentua paikallaan lähdössä ja ohjaaja houkuttelee namin tai lelun avulla koiran eteenpäin. Toinen Zeroon liittyvä asia on jojoilu. Zero pomppii mielellään rodunomaisesti jättiloikkia ylöspäin. Valitettavasti se myös keikahtaa pompuista silloin tällöin vaarallisesti selälleen ja sain ohjeeksi opettaa koiralle palkkaamisen alas maahan. Hauskaltahan pomppiminen näyttää, mutta turvallisuuden nimissä sitä ei kannata vahvistaa palkkaamisella. Toivottavasti koira oppii hallitsemaan kroppansa iän myötä paremmin, eikä satuta itseään sitä ennen kaatuessaan.

Jumppajutuista ei koskaan ole haittaa ja päätin että otan tavaksi treenata molempien koirien kanssa vähän kerrallaan syviä lihaksia harjoittavia liikkeitä. Uskoin etukäteen, että Fonzien kanssa tekeminen on helppoa, mutta Zero on sellainen lötköpötky että käsittelemistä pitää treenata. Koiran saa vaikka vääntää solmuun, mutta juuri jumppajuttujen kannalta ei ole hyvä että se heittäytyy rentona ihmisen varaan. Todellisuudessa kävi toisin: Fonzie tarjosi namiharjoituksissa kaikki osaamansa temput peräkkäin kauhealla vauhdilla. Zero taas seisoi mallikkaasti ja sain nostella jalkoja ja "töniä" kyljistä ihan rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti