keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Koekaniini

Vanhempieni 2,5 -vuotias kääpiösnautseri Väinö toimii kokeilukappaleena agilityn esteopetuksessa minulle itselleni. Siitä siis otsikko. Väinölle olen opettanut keppejä eri tyylillä kuin Fonzien kanssa aikoinaan ja nyt kontaktit opetellaan taas eri tavalla.

Väpä on erittäin reipas ja tärisee innosta tietäessään, että pääsee kanssani harrastamaan. Se on nopea ja melko rohkea rämäpää. Palkkana käytän sekä nameja että lelua, mutta eniten sillä tuntuu olevan kiire itse esteille. Agilityesteet on nyt käyty läpi keinua lukuunottamatta, mutta haluan tehdä puomia enemmän ennen keinun opettelemista.

Iso osa blogin kuvista on otettu puhelimella. Olen liian laiska siirtämään kuvia muistikortilta, kun puhelimella ne saa suoraan bloggeriin.

Väinö on suorastaan raketti. En meinannut perässä pysyä 3-metriä pitkän hihnan kanssa, kun otimme ensimmäistä kertaa puomin. Olimme kouluttajan kanssa varautuneet olemaan koiran molemmin puolin namien kera, mutta raketti-paketti ampaisi matkaan ja suoritti puomin kolmosluokkalaisen vauhdilla. Alastulo tuli samalla nopeudella ja nyt ajattelinkin kokeilla Väinön kanssa länkiä. Omat pikku-länget on rakenteilla, kun seuran vanhat länget on teillä tietämättömillä ja ne olivat maksikokoiset. Omilla voidaan harjoitella läpijuoksemista kotona ennen kentälle siirtymistä.

Harjoittelua hankaloittaa toki se, etten asu samassa taloudessa koiran kanssa. Kylään mennessäni minulla on useimmiten omat koirat mukana ja aika menee niiden keskinäisissä leikeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti