sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Zeron keppitreenit, osa 1

Zero sai aloittaa viimeinkin keppitreenit. Kepit ovat olleet säilössä mökki-paikkakunnallamme ja ajattelin jo aiemmin opettaa ne samalla lailla kuin aloitin Väinönkin kanssa. Ensin kujalla ja kaventaa sitten verkkojen kera yhteen. Väinölle tämä toi ainakin valtavasti vauhtia sekä intoa alusta asti ja koira oli innoissaan jo nähdessään kyseisen esteen.

Aloitin Zeron kanssa eilen noin 70 cm leveällä kujalla. Kutsuin luokse ja palkkasin narupallolla. Kirjoitin jokaisen treenin itselleni ylös, jotta tekisin monipuolisesti ja tarpeeksi vähillä toistoilla. Illalla kuja kaventui 50 senttiin ja pystyin jopa lähettämään koiran molemmin puolin ja edestä ja takaa. Olin erittäin tyytyväinen päivän saldoon.

Tänään kavensin kujaa jopa 15 senttiin asti ja kapeimmalla kohdalla laitoin kepit vinoon. Zero tuli edelleen hienosti keskeltä, mutta alkoi loikkia epämääräisesti vinokeppien yli. Seuraavaksi laitoin verkot ja kavensin noin 5-10 sentin kujaksi. Ensimmäisellä kerralla koira karkasi suoraan keppien ohi, mutta ehdin karjaista ennen namin syöntiä. Tein sitten pari toistoa palkkaamalla matkalla pari kertaa pahvipalojen päältä. Välillä Zero juoksi niistä ohi, mutta sehän ei tässä ole ollenkaan huono juttu.

Zero on innokas, mutta alkaa kuumua pallosta ja hyppii mielestäni liikaa. Tämä pitäisi saada järkevälle mallille heti alusta asti. Minulla ei ole mitään pelkkää hyppimistä vastaan, mutta Zero hyppää rajusti minua vasten välillä mahaan tai polvitaipeisiin eikä se malta laskeutua turvallisesti maahan vaan keikahtaa välillä kyljelleen tms.

Vinot kujakepit verkoilla! 
Voisiko tähän vielä lisätä jonkun eri opetustekniikan? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti