keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Pikkutreenejä

Ai, että kun on mukavaa asua treenipaikan lähellä. Olen ehtinyt hyödyntämään tätä luksusta harmittavan vähän, mutta enemmän silti kuin koko vuonna tähän asti. ;)

Muutamat aamulenkit ovat suuntautuneet hallille. Erään kerran olin sisällä korkeintaan kolme minuuttia, kun otin kaksi siivekettä ja treenasin Zeron kanssa takaakiertoja. Hyvin meni ja hyvillä mielin kotiin. Tänään kävin harjoittelemassa lähdössä istumista parin hypyn takana ja pentu sai vetää putkirallia lopuksi. Voisihan tuon kanssa treenata enemmänkin, mutta kivempi tehdä se seurassa. Fonzie venäytti etujalkansa muutama päivä sitten ja joutui seuraamaan Zeron touhuja kateellisena häkistä. Se ei ontunut enää eilen, mutta parempi lepuuttaa vielä.

Joulukuun aikana olen käynyt treenaamassa muutaman kerran. Zero on tehnyt pääosin putkia, jotka sujuvat mallikkaasti ja myös pussi on hallussa. Fonzie on tehnyt puomin kontaktia vasta kerran hallilla ota-käskyllä. Se kuumenee pelkästä hallista ja esteiden näkemisestä niin että tärisee ja kiljuu. Siksi aion toistaiseksi harjoitella sitä vain ylhäisessä yksinäisyydessä ilman muiden koirien aiheuttamaa häiriötä. Meillä on vielä pitkä matka kunnon kontakteihin.

Zero kävi eräällä iltalenkillä katsomassa isukkinsa agilitytreenejä. En ole itsekään nähnyt Gabrielia koskaan aiemmin agiradalla. Oli kiva huomata, kuinka urokset istuivat kiltisti vierekkäin ilman mitään rähinöitä.

Kännykkäkuvassa Gabriel on vasemmalla seuraten ohjaajan rataantutustumista ja Zero ihailee vierustoveriaan heijastinliivi päällä.


Kävimme kerran Zeron kanssa myös näyttelytreeneissä. Se oli ensimmäinen kerta, kun pennun piti keskittyä minuun vieraiden koirien läsnäollessa. Ensiksi Zero seisoi takajaloillaan ja liikkuminen oli myös kovin ilmavaa. Pian homma alkoi sujua paremmin, joten taidamme suunnata ystävän kehotuksesta Vaasan näyttelyyn ensi huhtikuussa. Sitä ennen ehdimme treenata näytelmiä useampaan otteeseen. Tarvitsen kokemusta ja ohjeita yhtä paljon kuin koirakin, sillä olen siinä lajissa ihan aloittelija. Olen esittänyt kerran edesmennyttä westie-Tobya ehkä 15 vuotta sitten, eikä näytelmien kulku tai säännötkään ole selvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti