perjantai 31. elokuuta 2012

Fonzie ontuu

Viime lauantaina sattui pieni tapaturma koirien leikkiessä läheisellä jalkapallokentällä. Fonzie vinkaisi ja nilkutti luokseni vasen etutassu puoliksi veressä. Kotona verentulo lakkasi tassun pesun jälkeen, enkä löytänyt mitään järkevää selitystä sille. Lopuksi ajattelin, että kynsi varmaan irtosi ja liikkui takaisin paikalleen tyrehdyttäen vuodon. Eläinlääkäri oli kuitenkin sitä mieltä, että kynsi on kunnolla paikallaan ja kynnen alla antura on hieman turvoksissa, joten arveli syyksi tikkua. En ole kyllä nähnyt, että tikku aiheuttaisi moisen verenvuodon.

No, oli syy mikä tahansa, koira on nyt lääkekuurilla ja sairaslomalla. Lapuan kisat jäävät väliin ja omat kisat on vaakalaudalla. Jos aikoo osallistua, pitää lääkekuuri lopettaa lauantaina seitsemän päivän varoajan vuoksi. Katsellaan rauhassa miten käy. Fonzie itse on kovin iloinen, eikä varo Zeron kanssa leikkiessään. Lenkillä taas ontumisen huomaa, kun osaa sitä tarkastella.

Sunnuntaina oli aluevalmennuksen toinen kerta, enkä saanut varakoirakkoa alle vuorokauden varoitusajalla. Jouduin ottamaan Zeron mukaan, mikä harmittaa kovasti. Me ei osata keppejä eikä kontakteja, joten en päässyt tekemään mitään kouluttajan suunnittelemaa. Zero ei ole koskaan aiemmin treenannut oman hallimme ulkopuolella, joten ei kumma että se meinasi karata radalta. Keskittyminen oli muutenkin sinne päin ja vauhti huomattavasti normaalia hitaanpaa. 

Omissa ryhmätreeneissä päätin ottaa Zeron kanssa lyhyitä pätkiä vauhdin takaisin saamiseksi. Vauhtia riitti! Zero rakastaa putkia ja niitä mentiinkin urakalla. Hyppy - putki - pussi ja koska vauhtia tosiaan oli paljon, uskalsin pidentää pätkää putki - putki - pussi - putki - hyppy -sarjaan. Johan tuli minullekin hyvä mieli, kun koira oli oma itsensä ja minä sain unohtaa pelon siitä, että olen treenannut sen kanssa liian pitkiä pätkiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti