sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Kuusi starttia

Eilen talkoiltiin kotiseuramme kisoissa ykkös- ja kakkosluokissa ja tänään oli kolmosten vuoro kisata. Ensimmäiseltä radalta Fonzielle ruma kontaktiloikka puomilta, vaikka olin melko lähellä. Toiselta radalta nolla, jolla sijoituksena 4. mutta vauhti oli jälleen kateissa. On meillä ollut raskas reissukin, mutta tuo ei näyttänyt väsymykseltä vaan siltä samalta entiseltä hitaudelta. Viimeiseltä radalta tuli vitonen kepeiltä, vaikka oletin kohtaa melko helpoksi. Lähes suora lähestyminen, mutta koira meni kolmanteen keppiväliin. Se rata meni yliajallekin keppien uusinnan kanssa, joten vauhti ei todellakaan päätä huimannut.

Fonzien lisäksi sain kunnian ohjata ystäväni Jonnan koiraa Wendyä. Oli huippua! Hyllytin ekan radan toiselle hypylle, kun koira kaarsi takaakierrolla koko esteen ympäri ja hyppäsi väärinpäin. Toiselta radalta nollavoitto ja koiran kolmas agilityserti! Jihuu! Viimeinen rata hyllytettiin kolmanneksi viimeisellä esteellä, putkella. Luulin vedättämisen riittävän, mutta Wendy paineli iloisesti ensimmäiseen tyrkyllä olevaan putken päähän. Oli mielenkiintoista kisata kahdella koiralla samat radat samassa luokassa. Kahdella ensimmäisellä radalla ohjasin pari kohtaa erilailla, mutta viimeisellä luotin samaan suunnitelmaan, joka periaatteessa toimi vaikka virheitä tulikin molemmille.

Nämä olivat toistaiseksi viimeiset tiedossa olevat kisat, sillä Ruotsissa ei ole oikein kisoja tarjolla ja Suomen reissuista ei ole tietoa. Sen lisäksi Fonzie tulisi rekisteröidä Ruotsin rekkariin, että saisimme edes kisata siellä jatkossa. Kisatauko on nyt siis edessä ja nyt jos koskaan aion keskittyä kontakteihin! Enää en halua rataantutustumisessa miettiä omaa paikkaani sen mukaan, etten voi irrota koirasta.

Huomenna ajelemme jälleen Turkuun, josta matka jatkuu laivalla Ruotsiin. Onneksi matkustaminen sujuu karvakuonojen kanssa helposti. Fonzie on elämänsä aikana reissannut paljon mukana ja pentu ottaa siitä mallia ollen rennosti vieraissakin paikoissa.

Ai niin, kyllä siitä Zerostakin tulee saunoja. Istuskeli Fonzien alapuolella alimmalla lauteella ja katseli välillä ylöspäin, että F vain makoilee ja läähättää. Eipä ollut silläkään mitään hätää pois, eikä säikähtänyt edes löylyjä.

2 kommenttia:

 1. Kiitos vielä ohjaajalle <3 Toivottavasti kotimatka meni hyvin!

  Miksi F pitäisi rekata Ruotsin rekkariin?

  VastaaPoista
 2. Kiitos, että sain ohjata! <3

  Matka meni oikein hyvin, vaikka Zerolla riitti turhan paljon energiaa pitkän ajomatkan jälkeen. Olisi halunnut painia Fonzien kanssa hytissä kovin äänekkäästi...

  Ongelmana on se, että mun virallinen osoite on Ruotsissa. Ei tässä mitään järkeä ole, mutta ilmoitettiin että muuten ei ole kilpailuoikeutta. Rahastukselta tuo tuntuu, kun rekisteröintimaksun lisäksi mun pitäisi liittyä SBK:n jäseneksi. En ymmärrä. Voihan tässä lajissa kisata vaikka lainakoiralla niin onkos sillä väliä missä olen jäsenenä tai minne koira on rekisteröity. :( Ajattelin rekata vasta ensi vuoden puolella, jos ollaan täällä vielä silloin, kun kisaamaankaan ei olla menossa.

  VastaaPoista