keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Loistava lauta

Rakensin reilu vuosi sitten "laudan". Se on 30 cm leveä, 150 cm pitkä ja päällystetty kuramatolla. Lauta on apuvälineenä kontaktien opettelemisessa ja sen paikkaa on helppo siirtää.

Fonzielle opetin sillä 2on 2off -asentoa kotona edellistalvena, mutta laiskuuttani opetus jäi kesken, enkä edes siirtänyt lautaa ulos. Kotona sisällä ei ole mitään häiriötekijöitä ja koira näytti osaavan asennon jo loistavasti. Totuus oli kuitenkin se, että pystyn siirtymään itse koiran edessä aika kauaskin, mutta en irtoamaan sivusuunnassa tai jäämään taakse. Silloin koira kääntyy minua kohti, takajalat edelleen laudalla, mutta vaarallisen näköisenä reunalla keikkuen.

Nyt lauta muutti Ruotsiin ja opetus jatkuu täällä. Paljon pitää töitä tehdä ennenkuin siirrän laudan ulos omalle pihalle tai siitä jonnekin häiriöiden äärelle. Vakaa aikomus kuitenkin on, että tästä eteenpäin Fonzie ei näe puomia ennekuin kontaktikäsky "ota" on varma edes laudalla.

Zero opettelee kontakteja samalla tavalla, mutta on sen kanssa vasta haetaan oikeaa asentoa laudan päällä. Päähänpistona ajattelin kokeilla myös keinua. Lauta oli sisällä kynnyksen päällä niin että ilmassa oleva pää oli noin viiden sentin korkeudella. Eihän se paljoa tärähdä, mutta Zero ei tuntunut edes huomaavan moista. Tästä on hyvä jatkaa. Alla video toisesta keinusuorituksesta. Olen ihan mahdottoman ylpeä reippaasta pennusta! <3


Tuo vesileima vähän häiritsee videossa, kun konvertointiohjelmasta ei ole virallista versiota. Pitäisi kaivaa jokin toinen ohjelma, mutta olen liian laiska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti