lauantai 15. lokakuuta 2011

Zeron ekat treenit

Torstaina lähdin töistä aiemmin ajaakseni Uppsalaan treenaamaan. Edelliskerralla treenit "jouduttiin" lopettamaan pimeyden takia ja sen vuoksi nyt mentiin kentälle aiemmin. Viime viikolla Zero ei päässyt tekemään mitään, joten nyt tuli sen vuoro ensimmäisenä.

Tarkoitukseni oli opettaa Zerolle oikea agilityputki ja laittaa sitä mutkallekin. Tähän asti se on juossut lyhyttä ja suoraa ikea-putkea kotona. Rakensimme vanhemmille koirille tuoreiden MM-kisojen medien yksilöradan ja Zero juoksi sen ajan radalla irti. Meni itsekseen ensin lähes suoraa putkea ja sitten mutkaputkeakin. Eipä tarvinnut koiraa opettaa! Pääsin palkkaamaan taskussa olleella narupallolla ja sen jälkeen koira juoksi putkea edestakaisin narupallo suusta heiluen. Ihana, iloinen pentu!

Kotona ollaan harjoiteltu paikallaoloa ja parina kertana takaakiertoa. Teimme suoraan hyppy - hyppy - takaakierto - mutkaputki -radan. Ihan huippua! Onneksi on treenikaveri, joka auttaa kommenteilla ja videoi vielä suorituksen. Tosi kiva huomata, että voin ohjata lelu toisessa kädessä ja koira toimii. Fonziella se ei olisi alkuaikoina onnistunut ollenkaan.


Otin vielä välistävedon molempiin suuntiin ja pallo lensi palkaksi. Siinähän sitä olikin ekaksi kerraksi treeniä. Fonziella jatkui edellisviikon vauhti, mutta se ei enää kääntynyt tottuttuun tapaan nätisti esim. välistävedolle.

Tänään kisasin Fonzien kanssa kaksi rataa Tukholmassa. Radat eivät olleet vaikeita, mutta meidän osuus oli ihan pelletouhua. Näissä kaksissa treeneissä ilmennyt uusi vauhti oli mukana kisoissakin, mutta siinä olikin positiiviset seikat. Ekalla radalla koira tuli kakkosesteenä olleen puomin ohi, alastulokontaktilla katselee ihan eri suuntaan kuin missä minä olin, tuli keinusta ohi puraisemaan esteen numeroa, jättää pari nenän edessä ollutta hyppyä hyppäämättä jne. Ei ollenkaan tyypillistä Fonzien käytöstä. Toka rata oli vähän parempi, mutta kolmoshypyn jälkeen otti ansaputken, kävi jälleen tutkimassa parin metrin päässä olevaa keppien numeroa ja jätti tyrkyllä olleen putken välistä. Huoh!

Tottakai omassa ohjauksessa oli mokia, mutta tuo ei ole minun koirani! Siihen uuteen vauhtivaiheeseen olen edelleen todella tyytyväinen, mutta ilmeisesti kaikki muu pitää opetella uudelleen. Olemme treenanneet viimeksi viime vuoden puolella, joten saattaa taukokin vaikuttaa. Olemme kuitenkin kisanneet tänä vuonna muutamia kertoja, eikä tätä ilmiötä ole aiemmin esiintynyt. Hämmentävää käytöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti