sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Hyvä päivä Jeppiksessä

Pietarsaaren kisoissa starttasin Fonzien ja Onnin kanssa. Edellispäivän satoi vettä, mutta kisapäivänä oli aivan mahtava agilitysää. Tuomarina toimi Rauno Virta ja radat olivat kivoja, joskin yllättävän helppoja. Siitä huolimatta kolmosissa tuli melko vähän tuloksia. Ensimmäiseltä radalta Fonzielle 5 vp ekan riman tiputuksesta. Kyllä harmitti! Tuplanollaa lähdettiin hakemaan ja ensimmäinen rima tuli alas. Muita virheitä radalta ei tullutkaan. Meno tuntui melko hitaalta, mutta se saattoi johtua osittain rimojen korkeudesta (45 cm).

Onni se sitten ottikin nollavoiton. Sillä on lempiesteitä joille irtoaa helposti, mutta nyt sain pidettyä suunnan oikeana loppuun asti. Vauhtia ei ollut mitenkään hurjasti, mutta se helpotti ohjaamista.

Fonzie A-radalla

Onni A-radalla

B-radalla Fonzien ainut virhe oli viimeinen rima. Muistikortti loppui kesken radan ja siksi ei näy mitä minä sekoilen A:n jälkeen. Olin myöhässä ja Fonzie oli ihan huippuvireessä. Nyt oli sähäkkä parson käsissä, enkä tajunnut vauhtia kuin radalla enkä siinä enää osannut muuttaa ratasuunnitelmaa. Fonzien ylikuumentuessa se rääkyy ja sinkoilee minne sattuu eikä suorita välttämättä nenän edessä olevia esteitä. Nyt se oli aivan mahtava. Keskittyi tekemiseen täysillä! Siksi harmittaa viimeisen esteen riman pudotus.

Ohjasin Onnia paljon huonommin B-radalla ja kaarroksia tuli jonkin verran, mutta koira oli hieno! Ennen keppejä yritin tehdä jotain sylkkärin tapaista, mutta koira pyörähti kokonaan ympäri ja aikaa paloi. Virheitä ei tältäkään radalta, joten tuplanolla ja sijoituksena 2.
Jonna ja Wendy voittivat radan ihan ansaitusti. :)

Fonzien B-rata


Onnin B-rata

Zero oli mukana kisaturistina. Pidin sitä välillä katsomassa ratoja enkä lakkaa ihmettelemästä kuinka hienosti se käyttäytyy eri paikoissa. Osittain ihmetykseni johtuu Fonziesta, sillä sitä ei voi pitää lähelläkään rataa hurjan kiljumis-rääkymis-shown takia. Mahtava juttu, jos Zero vain pysyisi tuollaisena leppoisana kisapaikoilla. Kaverin koiraa mitattiin vieressä ja kävin kysymässä, jos Zerokin voitaisiin mitata. Virallista mittausta ei voida suorittaa kuin 18 kk:n ikäiselle koiralle, mutta eipä tuo tuosta enää kasva. Zero on MEDI! Olen niin iloinen ja helpottunut. Ja vieläpä reilu sentti varaa ylärajaan, joten ei huolta enää.

4 kommenttia:

 1. Kiitos :)

  Harmi vielä nuo Fonzien riman tiputukset. Zero oli hieno kisaturisti!

  VastaaPoista
 2. Ei mulla muuta kun että <3 Onni ja Elina <3 Kiitos! :)

  VastaaPoista
 3. Ja kyllä te sen tuplan vielä nappaatte! :)

  VastaaPoista