perjantai 11. toukokuuta 2012

Kesäkausi käyntiin

Kesäkauden treenit alkoivat tällä viikolla. Keskiviikkoisin koulutan ensin yhtä ryhmää, jonka jälkeen on omat treenit kolmen koiran kanssa. Kolmosluokkalaisten treeneissä minun koiriani lukuunottamatta kaikki ovat makseja, joten omat kolme mediä menevät kaikki peräkkäin.

Treeniradan teemana oli valssit ja niitä mentiinkin mm. neljä peräkkäin. Valssaaminen on minulle vaikeaa, joten harjoitus tuli tarpeeseen. Fonzie oli reipas, mutta valsseja pitää treenata paljon enemmän. Välillä etenin valssi-merkin jälkeen liikaa, jolloin koiralle tuli niin kiire perääni ettei se malttanut hidastaa hypylle vaan laskeutui liian kauas. Kunnon sik-sak -kuviota.

Zeron kanssa teen treeniä yksittäisillä esteillä. Laskin rimat 30 cm ja tein yksittäistä valssia molempiin suuntiin. On ihan huippua, että kouluttaja kommentoi vaikka harjoitus sinänsä olisi helppo. Teen silti hassuja juttuja, joten niistä on kiva kuulla samantien. Zeron treenin ajan minun ei onneksi tarvitse juosta, joten levähdän siinä hetken fyysisesti ennen Onnin kanssa juoksemista.

Onnin ja Fonzien ratasuunnitelmat ovat melko yhtäläiset, joten se ei tuota vaikeuksia rataantutustumisessa. Ajoitukset sen sijaan ovat kovin erilaiset, mutta molemmille koirille täyskäännökset toimivat tosi hyvin. Treeniä vaan lisää! SM-joukkueet julkaistiin ja menen tosiaan medi-joukkueessa sekä Onnin että Fonzien kanssa.

Torstaina minulle iski äkillinen oksennustauti ja illan treenit jäivät väliin Väinön kanssa sekä toinen koulutusryhmäni jäi valitettavasti ilman ohjausta. :( Harmittaa kovasti tämä taudin aikataulu ja tänään minun oli tarkoitus juosta City Run. Kuvittelin vielä aamulla herätessäni, että jos vain tankkaan kovasti niin jaksan juosta. Päivän edetessä tuli selväksi, ettei edes koirien lenkittäminen tunnu helpolta saati sitten massajuoksutapahtuma.

Kesäkauden alkamisen kunniaksi lisään vielä pari kesäistä kuvaa tiistaiselta metsälenkiltä. Fonzie heitti talviturkin ja kun kukaan ei sille heittänyt mitään vedestä noudettavaa, se ui kaisloja rantaan. Allu ui myöskin ja Manolo taisi tippua vahingossa veteen. Zero hyökkäsi veteen Fonzien perässä samalla vauhdilla ja tuli äkkiä ravistelemaan turkkia rannalle. Se ei ollut siltikään moksiskaan ja meni heti uudestaan kahlaamaan.

Pojilla on hauska ilme kun käänsivät päät yhtäaikaa vastatakseen Manololle.

Lenkkiseurana Manolo, Wendy ja Allu.

1 kommentti: