sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Viimeinen mahdollisuus

Eilen oli Vaasassa meidän viimeiset kisat ennen SM-kisojen ilmoittautumisajan umpeutumista. Lähdin saalistamaan puuttuvaa tuplanollaa, vaikka keväällä ajattelin ettei meillä ole mitään mahdollisuuksia saavuttaa viittä nollaa yhdessä kuukaudessa "väkisin". Mutta vain tuplan puuttuminen aiheutti paineita, joita ei olisi ollut jos useampi nolla olisi puuttunut.

Suunnittelin mielestäni ensimmäisen radan ohjauksen tosi tarkasti. Kepit oli kolmantena esteenä suljetussa kulmassa ja mietin, etten saa mennä liian lähelle kakkoshyppyä peittäen samalla kepit. Näin toiminkin, mutta en käskyttänyt keppejä riittävän ajoissa vaan koira kaarsi hätäisellä korjauksella kakkosväliin. Vitonen siitä ja matka jatkui ihan mallikkaasti. En ymmärrä miksi Fonzie kielsi samalla radalla putken vaikka oli jo menossa sinne. Jätin korjaamatta, joten tuloksena hylkäys.

A-rata

Toinen rata oli aika lailla hallussapitoa minun osaltani. Jätin koiran lähtöön ja hoin itselleni "Huolellisesti!". Se toimi ja nolla tuli. Varmistelin jopa päällejuoksua moneen kertaan, kun Fonzie jätti Lapualla esteitä hyppäämättä. Kaarroksia ei tullut ja kontakteilla ei hidasteltu turhia, mutta ihanneajat olivat kovat. Voittajalla -2 sekuntia ja meillä se tarvittava -1 pilkku jotain. Sijoituimme toiseksi ja mieliala nousi huimasti, kun toivoa ei oltu menetetty.

B-rata

Kaikki jäi viimeisen kortin varaan viimeiselle hyppärille. Maaliin tullessani en tiennyt oliko tulos nolla, sillä mineissä ihanneaikaa ei alittanut yksikään koirakko. Seurakaveri oli käynyt kysymässä riittikö meillä aika ja sitten tuuletettiin! Tuplanolla tuli kuin tulikin ja hymyilin koko kotimatkan itsekseni.

C-rata

Olen aiemminkin sanonut, että ohjaan parhaiten paineen alla, mutta tämä oli jo tiukilla. Nyt starttaan siis Jyväskylässä kahden koiran kanssa sekä medi-joukkueessa lauantaina että yksilökisassa sunnuntaina. Aikojen puolesta ei ole mitään menestyspaineita yksilöissä, mutta aina on paras tavoite parantaa edellisvuodesta. Silloin yksilökisassa ekalta radalta tuli 0 ratavirhettä, mutta sekunti yliaikaa.

2 kommenttia:

  1. Hyvin vedetty! Tästä on hyvä sitten suunnata Jyväskylään, siellä tarvitaan juuri noita hermoja ;)

    VastaaPoista